201910.18

Het Toekomstforum: een 1ste mijlpaal naar een Kempenpact 2030

Op 25 en 26 oktober brengen we bij het LITC in Laakdal 90 Kempenaren en niet-Kempenaren samen om aan de slag te gaan met de maatschappelijke opgaven waar de regio voor staat. En dat zijn er wel wat….denk maar aan braindrain van jonge afgestudeerden uit de Kempen, klimaat, economische wendbaarheid, mismatch op de arbeidsmarkt, de strijd tegen armoede, toegankelijkheid van onze zorg, burnouts, de stijgende eenzaamheid, krimp van de Kempense open ruimte, mobiliteit….

Het worden 2 dagen van kritisch reflecteren, samen toekomstbeelden maken, elkaar inspireren en afspraken maken om de toekomstplannen ook effectief in de praktijk te brengen. Met het Toekomstforum nemen we een 1 stap om een nieuw Kempenpact 2030 te maken.

We gaan aan de slag met de future search methodiek. We kijken naar het verleden, leren er lessen uit. We kijken naar de Kempen, de wereld, de trends van vandaag. We dromen, benoemen de toekomst die we in de Kempen in 2030 willen realiseren. En tot slot pakken we onze gezamenlijke doelstellingen vast en puzzelen we een actieplan om de weg naar de Kempen van onze dromen waar te maken.

Je kan het verloop van het Toekomstforum volgen via de Facebookpagina: https://www.facebook.com/Toekomstforum/