Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Inclusieve economie en de universiteit samen in actie

23 mei @ 08:30 - 12:30

Uitnodiging netwerkevent – donderdag 23 mei 2019, Stadscampus UAntwerpen

Op 23 mei 2019 organiseren USAB (de Universitaire Stichting voor Armoedebestrijding), UCSIA (Universitair Centrum Sint-Ignatius Antwerpen) en de provincie Antwerpen een netwerkevent over samenwerking tussen inclusieve economie en universiteiten. We willen met dit netwerkevent enerzijds de academische gemeenschap en het personeel van de universiteit laten kennismaken met de problematiek van sociale inclusie en tewerkstelling en met de ervaringen van het ruime middenveld. Anderzijds brengen we sociale-economiebedrijven in contact met academici van de UAntwerpen en met het brede middenveld om expertise uit te wisselen en contacten te leggen. Dit kan leiden tot samenwerkingsverbanden, interessante onderzoeksvragen voor toekomstige onderzoeksvoorstellen, thesissen en stageplaatsen of community service learning-plekken (CSL).

Naast een keynote speech van Raf Pauly tonen we enkele good practices over inclusief werken. Studenten en bedrijven die CSL-traject in de sociale economie hebben doorlopen nemen het woord. Daarna komen inspirerende getuigenissen uit de sector aan bod: Flexpack, Wotepa, De Winning en Groep Talent brengen hun verhaal.

Programma

8.30 Onthaal
9.00 Welkom – prof. Dr. Bernard Hubeau
9.10 Uitdagingen en trends in de sociale economie – Raf Pauly (UGent)
10.00 Ervaringen vanuit een community service learning project in een maatwerkbedrijf – Heleen Delanghe en Leen Verstappen (UA Master Sociologie)
10.15 Ervaringen vanuit community service learning project in een maatwerkbedrijf – Bruno De Maeyer (Flexpack)
10.30 Pauze
10.45 Getuigenissen vanuit de sector – door Sandra Deketelaere (Wotepa), Filip Van Lommel (De Winning), Hans Bouwen (Groep Talent)
11.50 Vragenronde
12.10 Reflectie – prof. Dr. Bea Cantillon (UA)
12.30 Lunch en netwerking

Praktische info

Datum: 23 mei 2019, 8.30-14.00 uur
Locatie: Universiteit Antwerpen, Stadscampus
Rodestraat 14, 2000 Antwerpen – zaal R.004
Inschrijven? Deelname is gratis, inschrijven is verplicht. Schrijf je hier in.

Zit je zelf nog met vragen waarbij de universiteit een oplossing zou kunnen bieden? Doorheen de voormiddag zal er voldoende tijd worden voorzien om vragen te stellen, uitdagingen te benoemen etc. Tijdens de lunch kan je in dialoog gaan, je onderzoeksvraag formuleren of je meteen opgeven als stageplaats.

Kan je er niet bij zijn, maar heb je toch een interessante onderzoeksvraag? Neem dan contact op met maxime.defossez@provincieantwerpen.be

Gegevens

Datum:
23 mei
Tijd:
08:30 - 12:30

Locatie

UA Stadscampus, Rodestraat 14 in Antwerpen