Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Inspiratiesessie lokaal onderwijs- en arbeidsmarktbeleid

14 februari @ 13:00 - 16:00

Nu in de meeste gemeenten de bestuursakkoorden gesloten zijn, wordt er de komende maanden door de lokale besturen sterk werk gemaakt van het meerjarenplan 2020-2025. Voor u als mandataris/beleidsverantwoordelijke wordt het een uitdaging om zich een weg te banen tussen alle (nieuwe) regelgeving en overlegstructuren, maar ook om de linken/grenzen met aanpalende beleidsdomeinen te verkennen en dit rekening houdend met de noodzaak van geïntegreerd werken.

Vanuit een samenwerking tussen de provincie Antwerpen, VDAB en de streekwerking/regionale partners willen we u hierbij helpen om voor de thema’s ‘Onderwijs en Arbeidsmarkt’ door het bos nog de bomen te zien. Want wat heeft kleuterparticipatie te maken met ongekwalificeerde uitstroom en spijbelen met jeugdwerkloosheid? En hoe krijgt u een zicht op de taken en rollen van alle betrokkenen (van de Huizen van het Kind tot de lokale politie)? En wat staat er in de samenwerkingsovereenkomst VDAB-lokaal bestuur?

In een korte inspiratiesessie nemen we jullie mee in het wettelijk kader en de (beleids-)uitdagingen  op vlak van onderwijs- en arbeidsmarktbeleid alsook flankerend onderwijs- en arbeidsmarktbeleid.

Tevens geven we je een beeld op wie de verschillende actoren zijn en waar je extra info kan krijgen, en dit met oog voor de regionale inbedding. Net daarom voorzien we deze inspiratiesessies op drie verschillende locaties in samenwerking met de re

Deze inspiratiesessie richt zich naar (nieuwe) politiek gemandateerden en verantwoordelijken binnen de administratie voor de beleidsdomeinen onderwijs, flankerend onderwijsbeleid, arbeidsmarkt en flankerend arbeidsmarktbeleid. Voel u dus vrij om deze gericht binnen je lokaal bestuur te verspreiden.

Meer info vindt u hier.


Gegevens

Datum:
14 februari
Tijd:
13:00 - 16:00

Locatie

Thomas More, Turnhout