Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Werkmak(k)ers over Wijk-Werken

13 juni 2017 @ 20:00 - 22:00

In opvolging van onze info- en zoemsessie van 26 oktober 2016 nodigen wij u graag uit voor een nieuwe informatie- en netwerkbijeenkomst over het wijk-werken. Het ontwerpdecreet is klaar en ligt voor bij adviesraden.

De Kempense regisseurs sociale economie, IOK, Welzijnszorg Kempen en het Streekplatform Kempen bundelen opnieuw de krachten om u te informeren en in debat te gaan over mogelijke scenario’s in de regio.

Programma

20.00u – 21.20u Plenaire toelichting

  • 20.00u Inleiding in het decreet wijk-werken

Sofie Croenen, raadgever van Vlaams minister van werk Philippe Muyters, biedt u inzicht in het decreet. Zij licht het toekomstig wettelijk kader van wijk-werken toe en verduidelijkt de nieuwe elementen sinds de conceptnota. Bijzondere aandacht gaat naar de rol van lokale besturen.

  • 20.30u In partnerschap met VDAB

Yves Lerminiaux van VDAB  geeft toelichting bij de rol van VDAB binnen het wijk-werken. Het partnerschap met de wijk-werkorganisator en de lokale besturen, de toeleiding van werkzoekenden, de ondersteuning door een personeelslid en het wijk-werkplatform komen hierbij aan bod.

  • 21.00u Organisator van wijk-werken

Jeroen Wuyts, jurist bij IOK, neemt u mee in de mogelijke organisatievormen voor het wijk-werken. Welke stappen dient u te nemen om klaar te zijn tegen 1 januari 2018?


21.20u – 22.00u Workshops

Na de plenaire toelichtingen heeft u de keuze om deel te nemen aan één van deze workshops.

  • Workshop 1: Behoorlijk bestuur voor PWA’s na 1 januari 2018

Jeroen Wuyts, jurist bij IOK, gaat in op de mogelijkheden die de PWA bestuurders hebben voor het voortbestaan van de vzw. Ook worden de opties toegelicht voor het beëindigen van de vzw.

  • Workshop 2: Wijk-werken in de Kempen

De regisseurs sociale economie nemen u mee in de plannen voor het wijk-werken. Tijdens deze workshop kunt u mee nadenken over deze invulling om er in de regio een sterk verhaal van te maken.

Alle presentaties vindt u hier.

Gegevens

Datum:
13 juni 2017
Tijd:
20:00 - 22:00

Organisator

Streekplatform Kempen
Telefoon:
014/56 27 61
E-mail:
streekplatformkempen@iok.be
Website:
www.streekplatformkempen.be

Locatie

Streekplatform Kempen, Antwerpseweg 1 in Geel