Streekpact

Kansen creëren, krachten bundelen

Het Streekpact is dé sociaaleconomische toekomstvisie voor onze regio. De 27 gemeenteraden van het arrondissement Turnhout, de provincieraad, de vakbonden en de werkgeversorganisaties staan achter deze streekvisie.

Vijf speerpunten

Onder het motto ‘kansen creëren, krachten bundelen’ heeft de Kempen voor vijf speerpunten visies, doelstellingen en acties uitgewerkt.

Streekpactschema

Ieder hoofdstuk is apart raadpleegbaar via onderstaande links.

Ook de krachtlijnen van het Streekplatform Kempen zijn gebaseerd op deze vijf pijlers.

Dit filmpje toont hoe veerkracht, duurzaamheid en warmte rode draden zijn doorheen het Streekpact.

Regiocijfers

Zonder sociaaleconomische cijferanalyse geen Streekpact. In de overzichtelijke cijferfiches vindt u de stand van de regio bij de opmaak van het Streekpact in 2012. Hoe doet onze regio het op vlak van onderwijs, bedrijventerreinen, welzijn, … u leest het er allemaal.

Gedragen en onderbouwd

Een uitgebreide evaluatie van het vorige Streekpact, socio-economische sterkte-zwakte analyses,  goede en pittige gesprekken met Kempenaren én het engagement van de penhouders en het RESOC bestuur zijn allemaal noodzakelijk voor een gedragen en sterk onderbouwd Streekpact. Zoals u in het schematisch overzicht kunt zien, is het Streekpact 2013-2018 het resultaat van een uitgebreid proces.

StreekpactTijdlijn

De Antwerpse provincieraad en alle gemeenteraden uit het arrondissement Turnhout bekrachtigden het Streekpact 2013-2018. De stad Hoogstraten en de gemeenten Retie, Westerlo, Oud-Turnhout en Dessel maakten gebruik van de mogelijkheid om bijkomende bemerkingen te formuleren bij het visiedocument. Deze bemerkingen kunt u hier vinden.